Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Καλημέρα......από μια βροχερή και μουντή Αθήνα....




Στο μάθημα των βοτάνων προχθές μια συμμαθήτρια μας είπε κάτι που έχει πολύ ενδιαφέρον. Η ίδια το εφαρμόζει όπως μας είπε εδώ και πολλά χρόνια με καλά αποτελέσματα . 

Φρέζιες το αρωματικό λουλούδι της άνοιξης ..... Η συνήθης πρακτική που κάνουμε είναι αφού ξανθίσουν οι φρέζιες και αρχίσουν να κιτρινίζουν τα φύλλα ή αφαιρούμε τους βολβούς και τους φυλάμε για μεταφύτευση ή τους αφήνουμε μέσα στην ίδια γλάστρα σταματώντας όμως τα ποτίσματα .   




Εχετε παρατηρήσει ότι τα λουλούδια ξανθίζοντας αφήνουν ένα κομπάκι  κάτι σαν καρπό.... Λοιπόν η συμμαθηήτρια μου περιμένει μέχρι να κιτρινίσουν τα φύλλα και μετά κόβει τα ΄΄κομπάκια΄΄ αυτά και τα φυτεύει σε γλάστρα. Δεν τα ποτίζει. 


Το φθινόπωρο που ξεκινάν τα ποτίσματα για τους βολβούς ποτίζει και τις γλάστρες αυτές  αραιά όμως.


Σε 2-3 χρόνια βγαίνουν καινούριες φρέζιες. Οντως χρειάζεται υπομονή για να δούμε το αποτέλεσμα αλλά δεν κοστίζει τίποτα να δοκιμάσουμε....Φέτος λέω να το κάνω.




Εδώ βλέπετε τα έργα της φίτσας......η συγκεκριμένη σακούλα με τα νήματα ήταν μέσα σε μια άλλη. πως την έβγαλε και μου την διέλυσε δεν το ξέρω. Ξέρω ότι μόλις κάνει την ζημιά τρέχει και μπαίνει στο κουτί της και κάνει την κοιμισμένη.....

Αλλά και πάλι σε αυτό το μουτράκι μπορείς να κρατήσεις θυμό;;;;
Να είστε όλοι καλά.

4 σχόλια:

  1. Με την κηπουρική είμαι ανεπίδεκτη, μαραίνω και λουλούδι ψεύτικο :))) Η Φίτσα είναι φατσόνι και φυσικά δεν σε κάνει καρδιά να την μαλώσεις!!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, όλα κι όλα: εγώ είμαι με το μέρος της Φίτσας!
    Αφού το βλέπεις και μόνη σου: Το κορίτσι κοιμάται... Μάλλον κάποιος κλέφτης θα μπήκε και το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να σου κάνει άνω-κάτω τα νήματα! Σίγουρα αυτό είναι!!!
    ;-)
    Τί όμορφα που μυρίζουν οι φρεζούλες!!!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου!
    (Και σε Φίτσα και Οδυσσέα πολλά χαδάκια!!! Μην ξεχνιόμαστε!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ τι να μαλώσεις αυτό το μουτράκι !!!!! Τι γλύκα είναι αυτή η Φίτσα !!!!!
    Ε μα δώσε της κι εσύ ένα κουβαράκι να παίζει, όλα δικά σου τα θες και τακτοποιημένα κιόλας !!!!!!! Αυτή η ιστορία με τα βότανα είναι πολύ ενδιαφέρουσα !!! Μάθε τίποτα νέες ιδέες για φυτικό βάψιμο αυγών Μαρία και ενημέρωσε μας !!!!! Άντε και αν κάνετε καμιά εκδήλωση μπορεί να συναντηθούμε κι από κοντά !!!!! Τα φιλιά μου από τη βροχερή ανοιξιάτικη (???????) Αθήνα !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χριστός Ανέστη,Χρόνια πολλά και καλά! Τι φταίει η Φίτσα όταν τα κουβάρια την προκαλούν και της λένε παίξε με!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....