Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίς λόγια

<<...Ελπίζω ότι όσοι εξ΄υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ΄εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ΄ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της...>>
<<...εφ΄όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενω ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν.>>

Ιωάννης Καποδίστριας
πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος
πρός την Δ΄Εθνοσυνέλευση

4 σχόλια:

  1. Κατάντησε πια να χαμογελάμε διαβάζοντας αυτό, σαν να ακούμε ανέκδοτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου βάλω και τον όρκο του Ιπποκράτη να τον διαβάσουν οι γιατροί γιατί χθες που τελείωσε την εγχεήρηση προστάτη ο παππούς μας ( συνταξ. γιατρός) ο γιατρός μας πήρε 1500 ευρώ και όταν του ζήτησα απόδειξη μου ...μειδίασε και στη κλινική άλλα 1186 και με συμετοχή του ΙΚΑ ενοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τραγικό ανέκδοτο (αν υπάρχει τέτοιος όρος.

    καλό βράδυ λεμονάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αχτίδα.... επέμενες; για την απόδειξη εννοω. δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να είναι εντιμοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και κάποιοι να είναι στο απυρόβλητο.
    παλιά δεν ζήταγα απόδειξη ή δεν έπαιρνα. τώρα , οχι για την έκπτωση του φόρου, αλλά για το γμτ ζητάω, ακόμη κι αλλάζει η τιμή.

    καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....