Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Ενας για ολους

Η μητέρα μου. Ετών 87 κυκλοφορεί με μπαστούνι,εχει σπασμένη επιγονατίδα και το οπτικό της πεδίο εκτείνεται σε απόσταση 1 μέτρου μπροστά απο τα πόδια της.Για να δεί που πηγαίνει σταματά,σηκώνει το κεφάλι,ελεγχει και ξεκινά.
Δεν το βάζει κάτω ομως και κυκλοφορεί-για να μη πιαστεί οπως λέει.Ο καθημερινός της αγώνας και άθλος ταυτόχρονα ειναι το να διασχίσει τον δρόμο.Εχει τύχει να περιμένει και 10 λεπτά μέχρι να μπορέσει να περάσει απέναντι,μια μικροσκοπική μαυροφορεμένη φιγούρα,ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Ταξιτζής.Νέος ,σε ηλικία.Ανήκει στην γνωστή συνομοταξία εργαζομένων που ολοι κάποια στιγμή ζήσαμε,την ασυδοσία τους,τον αυταρχισμό τους,την επαγγελματική τους ανευθυνότητα,το εθνικό ρεζιλίκι.Παραδείγματα άπειρα .Απο την επιλογή επιβατών και προορισμού,στα κόμιστρα μαμούθ στην διαδρομή Ομόνοια -Σύνταγμα -με θύματα τουρίστες αλλα και ντόπιους.
Αυτός ο οδηγός ταξί ειδε την μητέρα μου να περιμένει ,και έκανε το αδιανόητο.Σταμάτησε....τράβηξε χειρόφρενο.....βγήκε απο το αυτοκίνητο.....και πιάνοντας την απο το χέρι την πέρασε απέναντι.Διατύπωσε δε και την απορία του.'Δεν σταμάτησε γιαγιά,κανείς ,για να περάσεις απέναντι;'
Δεν ειναι ολοι οι εργαζομενοι στον κλάδο αυτόν αγιοι η διάβολοι,και συνηθίζουμε να λέμε οτι ωρισμένοι δυσφημούν και προσβάλουν ολο τον κλάδο.Και ειναι αλήθεια.
Αλήθεια ειναι όμως οτι αυτός ο οδηγός εξύψωσε ολο τον κλάδο.Το δυστύχημα ειναι οτι κάτι τέτοιο δεν το περίμενα απο ταξιτζή,και ζητώ συγνώμη .
Η μητέρα μου μαζί με το ευχαριστώ,του έδωσε και την ευχή της.Ελπίζω να τον ακολουθεί.

1 σχόλιο:

  1. Ούτε εγώ περίμενα να το ακούσω ποτέ αυτό, εδώ που τα λέμε, και, να σου πω την αλήθεια, το δυστυχές είναι ότι δεν αλλάζει και πολύ τη γνώμη μου για τους ταξιτζήδες.
    Σίγουρα σε όλους τους κλάδους υπάρχουν από πολύ κακοί μέχρι πολύ καλοί, απλώς έχοντας ζήσει όλοι μας στην καθημερινότητά μας έναν τέτοιο κλάδο, πιστεύω η γνώμη που τελικά σχηματίζουμε είναι αρκετά αντικειμενική, και από 'κει και πέρα απλώς υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, όπως ο λαμπρός κύριος της συγκεκριμένης περίπτωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

χάρηκα που σε είδα εδώ.....